MaximoAnvändarförening

Vi i samarbete med partners välkommnar dig till vårmöte i Skövde med boende och konferens på Knistad Herrgård.
Vi träffas
24-25 Maj i Skövde
Agenda
Tid Aktivitet Företag
09:30-10:00 Inskrivning och kaffe och macka på Knistad Herrgård.
10:00-10:15 Välkomna och akutellt från Maximo användarförening Föreningen
10:15-11:00 Demo av Maximo Mobile – förutsättningar och nya funktioner IBM

IBM visar upp funktioner som finns redan nu, t ex Arbetsorderhantering, Godkännanden och Inspektionsformulär, samt går igenom roadmappen och förutsättningar för Maximo Mobile.

11:15-12:00 Plenum Årsmöte Föreningen
12:00-13:00 Lunch på Herrgården
13:00-14:00 Plenum Arbetsorder, en förutsättning för planerbart UH. Mobil-app en del av lösningen. Boliden & Granitor

Då arbetsorder är en förutsättning för ett planerbart underhåll har Boliden skapat App:en QuickTag integrerad med Maximo. QuickTag som en del av den dagliga tillsynen på mobila produktionsmaskiner i avlägsna gruvgångar ger förutsättning för att samtliga kontrollpunkter besiktigas samtidigt som AO kan skapas direkt vi upptäckta avvikelser. Presentationen visar hur appen fungerar och skapat möjlighet att reducera tiden för underhåll på tunga gruvmaskiner.

14:00-14:45 Implementation av Maximo Mobile - Resan har startat. Rosendahl Monenti & Fortum

Vi berättar om det arbetet Fortum har gjort i sin start för att implementera Maximo Mobile, hur vi har planerat arbetet, vilka hinder vi stött på och vilket resultat vi tänker leverera till våra underhållstekniker.

14:45-15:15 Fika på Herrgården
15:15-16:00 Roadmapp och nyheter IBM IBM
16:00-17.00 Egen tid
17:00-22:00 Mingel och middag med aktivitet på Herrgården
Tid Företag
09:00-09:45 Plenum Enkla steg mot ett datadrivet underhåll genom visualisering i MAS8. Nexer

Totalt utgör Öresundsbron en 16 kilometer fast förbindelse mellan Danmark och Sverige bestående av en bro, en tunnel och den konstgjorda ön Peberholm. Visualisering som ett steg i digitaliseringscykeln, är en viktig del i implementeringen av ett datadrivet underhåll. Att enkelt påvisa avvikelser i mönster och normaltillstånd är ett snabbt sätt att avancera i sin digitaliseringsstrategi. Vi vill med denna workshop visa möjligheterna i Maximo Application Suite att presentera insiktsfull information. Utgångspunkten är att använda data som redan finns tillgänglig i Maximo Manage. Exemplen utgår från kunskap och erfarenheter vi erhållit tillsammans med våra kunder. Vi vill i workshopen även öppna för en diskussion och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna kring digitalisering med inriktning på enkla steg mot ett datadrivet underhåll.

10:00-10:45 Plenum MX360-lösning för effektivisering av Underhållsverksamheten hos Öresundsbron Öresundsbron & AFRY

Totalt utgör Öresundsbron en 16 kilometer fast förbindelse mellan Danmark och Sverige bestående av en bro, en tunnel och den konstgjorda ön Peberholm. Från ett underhållsperspektiv är det en utmaning då tillgängligheten är begränsad och ett stort geografiskt område måste täckas. För att effektivisera underhållsarbetet till ett mer datadrivet arbetssätt, har AFRY tillsammans med Öresundsbron och WSP utvecklat en tilläggslösning till underhållssystemet IBM Maximo. Med den s.k. MX360 lösningen har vi implementerat ett digitalt verktyg för att visualisera hela anläggningen.

Det digitala verktyget ger ett utökat stöd för:
- Visualisering av inventarier och arbetsorders
- Planering och projektering
- Introduktion till ny personal (internt som externt)

De stora vinsterna med verktyget är framför allt effektivisering av det planerade och akuta underhållet.  Det finns också en stor vinst i såväl upphandling som genomförande av projekt där man numera kan ”projektera” i 360-modellen i stället för att behöva förflytta sig fysiskt i anläggningen.   På vårt föredrag berättar vi mer om lösningen och visar live hur den fungerar i Maximo.

10:45-11:00 Fika på Herrgården
11:00-11:45 Interoperabilitet – framtidslösningen som väcker starka känslor TCG – Touchless Consulting Group

Idag är det inget konstigt i att vi i vår vardag skriver in något i en sökmotor och sen förväntar oss information inom en blinkning. Men av någon anledning, när verksamheten försöker få till samma sak gällande sina tillgångar möts projekten av motstånd och uteblivna applåder. Vad är det som gör att interoperabilitet väcker så starka känslor? Har vi missförstått vad det handlar om? Är det okunskap? Therese är strategisk rådgivare med bakgrund som lösningarkitekt och beteendevetare. Under denna presentation tar hon er med på några tankebanor och verktyg som kan underlätta synen på interoperabilitet

12:00-13:00 Lunch
13:00-13:45 Plenum Datadrivet underhåll med MAS som systemstöd ENFO

Vi skulle vilja på ett övergripande sätt presentera hur vi på Enfo ser på hur arbetet med Asset Management kommer att påverkas i verksamheterna när Maximo går från att vara ett system till att bli en Suite. Var ligger möjligheterna i det allt mer datadrivna asset management-arbetet?

14:00-14:45 Plenum Speed-dating Alla
14:45-15:00 Plenum Avslut och fika
sammanfattande frågestund. Vad gör vi i höst
Förening
Vanliga frågor
VAR SKALL VI VARA NÅGONSTANS?

Vi har bokat www.knistad.se för logi och konferens. Vi har också bokat Scandic Billingen www.scandichotels.com för logi.

VAD KOSTAR DET?

Det är preliminär bokat rum på herrgården. Den bokningen släpps 15 april, 5 veckor innan mötet. Ange bokningskod Maximo  för att räkna av rummet mot bokningen. Efter den 15 april kan du fortfarande boka rum men det blir i mån av tillgång. Pris per rum är 1390 SEK/person inkl. frukostbuffé, internet och moms. Det betalar du själv vid utcheckningen.

Även preliminärt bokat på Scandic Billingen. Ange bokningskod BMAX230522. Denna kod används på www.scandichotels.com Gästerna bokar sig själva och uppger sitt kreditkortsnummer för garanti. Pris per rum 2090 SEK/person inkl. frukostbuffé, internet och moms. Betalas sen på plats på hotellet. Fram till 20/4 går det att boka med denna kod, då släpps obokade rum automatiskt.

Övriga kostnader med reservation för beroende av antalet deltagare och avdrag för delvis deltagande: 5 000 SEK för medlem. 6 500 SEK för icke medlem men med av av styrelsen godkänt motiv. (inkluderar moms, lokalhyror, arvode och servicekostnader och kvällsaktiviteter)

KAN NI HJÄLPA TILL MED LOGI?

Det är preliminär bokat rum på herrgården. Den bokningen släpps 15 april, 5 veckor innan mötet. Ange bokningskod Maximo för att räkna av rummet mot bokningen. Efter den 15 april kan du fortfarande boka rum men det blir i mån av tillgång.

Även preliminärt bokat på Scandic Billingen. Ange bokningskod BMAX230522. Denna kod används på www.scandichotels.com Gästerna bokar sig själva och uppger sitt kreditkortsnummer för garanti. Fram till 20/4 går det att boka med denna kod, då släpps obokade rum automatiskt.

VAD HÄNDER ANNARS I STADEN UNDER DESSA DAGAR?

http://www.visitskovde.se : tipsar om händelser nära Skövde.

Anmälan