MaximoAnvändarförening

Vi i samarbete med Maximo Brukerforening och partners välkomnar dig till vårmöte i Stavanger med boende och konferens på Hotell Radisson Blu Atlantic, Stavanger.

Vårmöte Stavanger 2023

VI TRÄFFAS

23-24 MAJ I STAVANGER
Agenda
Tid   Aktivitet/beskrivning Företag & Presentatör
09:00 - 09:15  

Välkomna och aktuellt MX användarförening.

Föreningen

Välkomna, mötets agenda och praktikaliteter, aktuellt inom föreningen, uppföljning Academy day, höstmöte, etc.

09:15 - 10:00  

Service Provider samt tidrapportering.

Kongsberg

Bruk av Service Provider og tilpasning med timeregistrering i Maximo.

10:00 - 10:30  

Maximo Oil &Gas modul som ett heltäckande asset management system

Gasum

Maximo i Gasum Norden. Allt från avvikelsehantering till operatörslogg via Management of change. Gasum berättar om hur de använder Maximo Oil &Gas modul som ett heltäckande asset management system. Gasum er et nordisk energiselskap. De er eksperter på den nordiske gassektoren og de nordiske energimarkedene.

10:30 - 12:00  

Spendrups

Spendrups / Enfo

Här skulle vi kunna presentera våra erfarenheter från vårt Spendrups projekt där vi levererat verksamhetsutveckling av Asset Management i symbios med MAS och hur planerna ser ut framåt när nästa utvecklingssteg ska implementeras i symbios med nya MAS applikationer. Det första steget innefattade kedjan från servicebegäran, planera & bereda, schemaläggning och utföra. Här fanns också med UH-ingenjörsprocesser som ABC klassificering och skapa, revidera och ta bort FU men också ledarprocesser som resultatmätning och konfirmation genom synligt ledarskap. Vad det gäller Maximo i första utvecklingssteget så innefattades Manage, Schedular och Mobile.

12:00 - 13:00  

Lunch på hotellet

Alla
13:00 - 13:45  

Införande av ACM (Asset Configuration Manager) modulen i Maximo.

Mantena Stavanger

"ACM modulen är den modul som håller koll på struktursammansättningen på ett fordon (Som är det i vår värld som vi enligt lag ska ha koll på). All förflyttningshistorik. I ACM modulen finns det även en massa andra funktioner som flätar sammar AI och FU (Arbetsinstruktioner och Förebyggade underhålls applikationerna) under en och samma applikation där man kan se allt av intresse. Vi kommer även prata om hur våra integrationer flätar in sig i ACM modulen. Även utmaningen med att ACM tar med sig en massa nya tabeller in i databasen och utmaningen med det."

14:00 - 14:45  

Boliden presenterar GZO, Green Zink Odda.

Boliden Odda

-Hur man tänker datororienterat i projektering för att få ut det bästa ur sina tillgångar.

15:00 - 16:00  

Årsmöte

Alla
16:00 - 18:00  

Studiebesök på oljemuseum

Alla
18:00 - 19:00  

Egentid

Alla
19:00 - 22:00  

Middag på hotellet

Alla
Tid   Aktivitet/beskrivning Företag & Presentatör
09:00 - 09:45  

Maximo Mobile – rätt väg framåt?

Quale

"IBM har lanserat Maximo Mobile, nästa generations mobilapplikationsplattform skräddarsydd för Maximo. Nyfikenheten och intresset har visat sig vara stort och Quale har svaren på många av de funderingar som nu florerar. Kom och lyssna på när vi går på djupet med Maximo Mobile och hur det kan ge organisationer en skjuts framåt i innovationens tecken. "

10:00 - 10:45  

Maximo Application Suite, best-practice och rekommendationer baserade på gjord förstudie.

Nexer

"Uppgradering till Maximo Application Suite är en angelägen fråga som berör alla med tidigare versioner av Maximo. Nexer fortsätter dela sina erfarenheter kring uppgradering, denna gång baserat på de förstudier vi genomfört tillsammans med våra kunder. Exempelvis gällande uppgraderingsprojektets planering och genomförande, vikten av en agil start, prioritering av förmågor och testning mm. Vi sammanfattar med våra topp-5 rekommendationer till er som behöver uppgradera till Maximo Application Suite."

10:45 - 11:00  

Fika

 
11:00 - 11:45  

Roadmap IBM

IBM

IBM, talar lite om IBMs mål inom sustainability och hur de hör ihop med pågående utveckling inom Maximo och MAS. Nyheter och uppdateringar i Roadmapen, både på kort och lång sikt, presenteras givetvis också.

12:00 - 13:00  

Avslut och Lunch

 
Vanliga frågor
VAR SKALL VI VARA NÅGONSTANS?

Vi har bokat www.radissonhotels.com, Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger för logi och konferens.

VAD KOSTAR DET?

Det är preliminär bokat rum på hotellet. Den bokningen släpps 2 maj, 4 veckor innan mötet. 
Deltakerne kan bruke booking link til å selv bestille rom. Efter den 2 maj kan du fortfarande boka rum men det blir i mån av tillgång. Pris per rum är 2050 NOK/person inkl. frukostbuffé, internet och moms. Det betalar du själv till hotellet. 

Övriga kostnader med reservation för beroende av antalet deltagare och avdrag för delvis deltagande: 5 000 SEK för medlem. 6 500 SEK för icke medlem men med av av styrelsen godkänt motiv. (inkluderar moms, lokalhyror, arvode och servicekostnader och kvällsaktiviteter)

KAN NI HJÄLPA TILL MED LOGI?

Det är preliminär bokat rum på hotellet. Den bokningen släpps 2 maj, 4 veckor innan mötet. 
Deltakerne kan bruke booking link til å selv bestille rom. Efter den 2 maj kan du fortfarande boka rum men det blir i mån av tillgång. Pris per rum är 2050 NOK/person inkl. frukostbuffé, internet och moms. Det betalar du själv till hotellet.

VAD HÄNDER ANNARS I STADEN UNDER DESSA DAGAR?
HUR RESER MAN TILL STAVANGER?

Gå in och ställ frågan på Google.

Anmälan

Vårmöte Stavanger 2023

Fält markerade med en * är obligatoriskt